ONLINE 3D

Onderwerp: Experimenteren met 3D

14 september 2012

Met de opkomst van Stage3D binnen Flash, en WebGL daarbuiten, heeft het web er een hele nieuwe dimensie bij gekregen. Er zijn veel verschillende frameworks die je helpen de kracht van deze nieuwe dimensie te benutten, maar daarbij beperken ze wel de vrijheid die je als 3D-developer kan hebben.

In de sessie zal deze vrijheid centraal staan; de vrijheid en de eindeloze mogelijkheden die de low level hardware-access jou kan geven... als je het aandurft.

Aan de hand van een aantal voorbeelden zullen algemene 3D-begrippen, en hun specifieke implementatie binnen Stage3D in Flash, aan bod komen met als doel developers een introductie te geven in de rijke wereld van hardware-acceleratie.

Spreker: Szenia Zadvornykh

Szenia Zadvornykh is 23 jaar en is werkzaam bij dpdk, een creative agency uit Rotterdam dat graag technisch vooruitstrevend werk levert. Sinds zijn stage, bijna drie jaar geleden, is hij daar front-end developer, vooral binnen Flash. De laatste maanden is hij bezig geweest om grip te krijgen op een nieuw domein: 3D op het web en daarbuiten.

Szenia is van oorsprong Russisch, maar woont al 13 jaar in en rond Breda. Daar heeft hij dan ook recentelijk de studie Communicatie & Multi-media Design afgerond, maar zijn interesse in technologie loopt al veel langer. Naast het maken van technisch uitdagende websites heeft hij ook een passie voor gamedesign en -development.