HARDWARE

Verslag

16 june 2010

Hardware betekent niet alleen condensatoren, weerstanden en zekeringen. Van ruimtelijke vormgeving tot interactieve ruimtes, alles was aanwezig op de Adobe User Group meeting over hardware. De combinatie van hardware, software, ruimtelijke vormgeving en user experience is de toekomst! Omarmen van deze ontwikkelingen is belangrijk om niet achter te blijven bij de snelle ontwikkelingen.

Peter Kaptein (Instant Interfaces) over Roomware
Roomware is een open-source framework dat het mogelijk maakt om een ruimte interactief te maken. De kern van Roomware is koppel alles aan alles! Niet beperkt zijn tot platformen, media en technologie is waar Roomware om draait. Van koffiezetapparaat tot scherm, alles is mogelijk omdat het een open-source framework is wat vanuit een drietal principes is opgebouwd namelijk: websockets, mediators & proximity.
http://www.roomwareproject.org/pages/about

Ralph Das van Sensus Social Computing
Ralph is helemaal gek van social computing en zijn grote inspiratie daarvoor was Minority Report! De volgende stap in hoe we interacteren met computer omgevingen is volgens hem aangebroken. De traditie met één gebruiker, één muis en één toetsenbord is al meer dan 25 jaar oud, en wordt inmiddels wat achterhaald. De nieuwe technologieën maken het mogelijk om te onderzoeken of er andere en betere manieren zijn om met digitale media te interacteren.

Een goede presentatie waar techniek, voorbeelden en diepgang zich verstrengelen. Ralph heeft in zijn vakgebied zeker verstand van zaken. Naast verstand van zaken was er zelfs nog tijd voor een leuke opmerking namelijk de “scale-en-rotate-ziekte”; refererend naar de altijd herhalende foto-applicaties die men ziet op multi-touch screens.

Sander Lipmann van Addikt
Addikt is een gerenommeerd motion design bureau uit Amsterdam en vandaag vertelt mede-eigenaar Sander Lipmann ons de in’s & out’s over Big Motion, ofwel large-scale projecties. Een introductie over Addikt sla ik compleet over, veel beter laat ik de showreel zien.

Large-scale projecties nu! Er komt toch heel wat meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken. Sander neemt ons mee in zowel de creatieve als technische kant en hij belicht een aantal interessante problemen die je zal tegenkomen bij de ontwikkeling van dergelijke projecties.Met name het mappen van de projecties is lastig omdat je video-signalen moet converteren en herberekenen.


Pete Matthews van Frog Design
We gaan verder in het engels met Pete Matthews van Frog Design, ook een bedrijf wat totaal geen introductie nodig heeft. Vandaag vertelt Pete over software, hardware en frogware; wat het DNA en de innovatie context van Frog Design is. Pete heeft een ijzersterk verhaal wat ons vanuit de historie tot de dag van vandaag brengt. Een belangrijke kern in zijn verhaal was dat hardware en software samen een eco-systeem vormen wat toegevoegde waarde moet leveren aan de gebruiker. Zonder hardware geen software en zonder software geen hardware, dat is duidelijk. Belangrijker nog is zonder consument géén product. Uiteindelijk draait het om de combinatie van alle aspecten.

Design, technology & business magazine: http://designmind.frogdesign.com/

Erikjan Vermeulen van Concrete
In navolging van de presentatie van Frog Design sluit ErikJan Vermeulen af met een erg interessant verhaal. Concrete Amsterdam is een innovatief architectenbureau en is onder andere verantwoordelijk voor de CitizenM hotels, een must-visit als je in Amsterdam bent. De presentatie geeft duidelijk weer wat de visie van Concrete is en op welke manier ze werken. Interessant aan de presentatie vind ik de werkwijze die ze hanteren. Door betrokken te zijn bij alle facetten van een probleem, behoefte of ontwerp zorgen ze voor een krachtige samenhang. Zoals ook duidelijk wordt in de presentatie van Frog is het belangrijk om harmonie te creëren!