HARDWARE

Onderwerp: The world according to Concrete

16 june 2010

-

Spreker: Erikjan Vermeulen

concrete is een multidisciplinair ontwerp bureau bestaande uit de bedrijven concrete architectural associates en concrete reinforced. 32 professionals, van architecten tot visual marketeers en van interieur-ontwerpers tot productdesigners, werken aan een grote diversiteit van internationale projecten. Van een 5-sterren design hotel in hartje Londen tot aan een peeskamer op de wallen, van een eco resort in Costa Rica tot aan een plein in Amsterdam west.

Concrete bouwt identiteiten, geeft de beleving van een merk vorm in de derde dimensie zoals de supperclub, de coffee compagny of de CitizenM hotels. Concrete ontwikkeld totaal concepten, van het interieur tot aan de architectuur, van de grafische uitingen tot aan de inrichting van de openbare ruimte; alles staat in dienst van de totaal beleving voor de gast, klant of gebruiker. Concrete laat zich inspireren door low culture en high culture, door moderne kunst en het stripverhaal; haute cuisine en de snackbar.

Concrete Architectural Associates is in 1997 opgericht door Rob Wagemans, Gilian Schrofer en Erik van Dillen. Schrofer verliet concrete in 2004. In 2006 richt Wagemans samen met Erikjan Vermeulen Concrete Reinforced op; hier wordt vooral gewerkt aan de architectonische en stedenbouwkundige kant van de projecten

projecten en overige info, zie website: www.concreteamsterdam.nl