DIGITAL PUBLISHING

Onderwerp: Digital Publishing Overview

18 september 2013

Richard Slakhorst was de eerste spreker van de middag. Hij toonde in een bijzonder uitgebreide en gedetailleerde presentatie hoe navigatie en interactie een belangrijke rol hebben bij het ontwerpen van digitale magazines. Daarnaast vertelde hij in vogelvlucht over alle mogelijkheden om digitale magazines te maken en welke soorten digitale magazines er zijn en belichte hij welke sterke – en minder sterke – punten elke soort heeft zodat de vormgever die zelf magazines wil maken de juiste techniek kiest.

Spreker: Richard Slakhorst

Richard Slakhorst is cofounder van tabletpublisher.nl. Tabletpublisher ontwikkelt totaaloplossingen voor tabletpublicaties en creëert innovatieve en interactieve tabletproducties. Het bedrijf mocht meewerken aan een van de meeste succesvolle gratis reismagazines in de app store van Apple: TRVL magazine toen men nog werkte met woodwing’s publiching solution. De nieuwste app van Tabletpublisher.nl, die ontwikkeld werd voor het Mediacollege Amsterdam, is net door de iTunes Store van Apple gereviewd. Tabletpublisher heeft ervaring van woodwing tot en met de allernieuwste mogelijkheden van adobe DPS en heeft alle anderen publishing platformen onder de loep genomenen  ze zijn is nu bezig HTML 5 webapps te integreren.

Nadat Richard Slakhorst zijn studie heeft afgerond heeft hij Sindsdien ervaring opgedaan bij verschillende innovatieve bedrijven op het gebied van interaction design. Hij is de afgelopen jaren tevens actief in de rol als gastdocent op zijn vakgebied. In zijn publicaties zoekt hij naar onderscheidende kwaliteiten binnen de vakgebieden visual design, interaction design, navigation design, information design en business design om zo een duurzaam en intuïtieve User experience ervaring te genereren voor tabletgebruikers. Tabletpublisher.nl heeft tevens In samenwerking met De Haagse Hogeschool en hun R&D-lab onderzoek (co-creation) gedaan naar de wensen van de gebruikers, met name ten opzicht van het creëren van meerwaarde ten opzichte van papieren publicaties. Op het portaal www.tabletpublisher.nl is voor de liefhebber interessante apps en links  te vinden voor marketeers, adverteerde en voor mensen uit de creatieve industrie en uitgevers te vinden.

Hij is nu bezig om de “Tabletpublisher inside” te onwikkelen dat gaat een landelijke ondernemers samenwerkingsvorm / organisatie worden voor een beperkt aantal individuele ondernemers in de creatieve industrie om op verschillende terreinen de krachten te bundelen. “work smarter work together” Voor een Schaalvoordeel: inkoop, marketing, technologie, publiching, productie.

Digital Publishing
Hoe benut je alle kansen van digitaal publiceren? Bij Digital Publishing hoor je het!
De Puddingfabriek
Viaductstraat 3-4
9725 BG Groningen

Programma

12:00 Zaal open
12:45 Opening door Adobe User Group
13:00 Richard Slakhorst
13:45 Pascal Montsma
14:30 Pauze
15:00 Matthias Guenther
15:45 Joost Schuttelaar
16:30 Sander van den Dries
17:20 Afsluiting door Adobe User Group
17:30 Borrel, gesponsord door Brisk ICT