CREATIVE DAYS

Uitnodiging

13 june 2013

Donderdag 13 juni bundelt de Adobe User Group haar krachten met Adobe Nederland voor de Nederlandse stop van Creative Days, de wereldwijde tour van Adobe-evangelisten - aangevuld met inspirerende sessies die je van onze meetings kent. Een creatief event met toffe sprekers waar je zeker bij wil zijn!

Bij Creative Days draait het om creativiteit en expressiviteit. Als je een creatief beroep hebt, mag je Creative Days dus niet missen. Creatieven, ontwerpers, ontwikkelaars, videoprofessionals en fotografen: zorg dat je 13 juni in Amsterdam bent. Tijdens dit event brengen de Adobe-evangelisten Michael Chaize, Rufus Dreuchler, Jason Levine je op de hoogte van de nieuwe features van Adobe’s Creative Cloud. We kunnen alvast verklappen dat er met name features voorbij zullen komen op het gebied van web, video, beeldbewerking en tools die het samenwerken bevorderen.

Het programma bevat verder inspirerende sessies, zoals je ze van onze andere meetings kent. Eboman | Smadsteck, Jay Sunsmith, Bibian Mentel en Sanne Wijbenga en Esther Jong van Fabrique zullen je verwennen met interessante en inspirerende presentatie!

Eboman

Eboman | Smadsteck
Eboman | Smadsteck is een pionier op het gebied van interactieve audiovisuele experiences en bewijst steeds weer voorop te lopen als het om real time video sampling gaat. Met Smadsteck ontwikkelde hij 'Augmented Stage'. Met deze techniek kan Eboman | Smadsteck tijdens zijn liveshows letterlijk door zijn audiovisuele presentaties lopen en op een interactieve manies video's afspelen, graphics en video's verplaatsen en heeft hij alle controle over zijn show. Eboman | Smadsteck is niet langer een audiovisuele artiest, maar ook een acteur in zijn eigen composities.

In zijn presentatie gaat Eboman | Smadsteck in op Augmented Stage en staat hij ook stil bij andere projecten van Smadsteck als Senna (een videosampler voor kinderen), WikiVideo (een collectieve videostudio) en Interactive Tracks (point-and-shoot video-apps voor iOS).

Rijksmuseum

Fabrique
Fabrique vaardigt Sanne Wijbenga en Esther Jong af naar Pakhuis de Zwijger om te spreken over de nieuwe, prijswinnende website van het Rijksmuseum, een website die de bezoeker stimuleert om met het tablet op schoot op ontdekkingstocht te gaan door de collectie. ‘Tablet first’ was een van de belangrijkste uitgangspunten bij de vormgeving van rijksmuseum.nl. De responsive website is geoptimaliseerd voor gebruik op iPad en tablet: helder en eenvoudig, met duidelijke knoppen. Op vrijwel iedere pagina wordt een relatie gelegd met andere kunstwerken en onderwerpen. Door alle crosslinks wordt de bezoeker meegenomen in de grootsheid en rijkheid van de collectie. 'Rijksstudio' is een bijzonder onderdeel van de website, waar de bezoeker afbeeldingen van 125.000 kunstwerken in hoge resoltie kan downloaden. Sanne en Esther gaan in op de totstandkoming van deze imponerende website.

Bibian Mentel over Red Bull Collective Art
Bibian Mentel is vanaf 1996 actief aan het snowboarden en heeft sindsdien bijzondere resultaten neergezet. Bibian is o.a. wereldkampioen Adaptive Snowboarding 2012 en benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Bibian Mentel verloor op 27-jarige leeftijd haar onderbeen door kanker. Zij was toen topsporter en stond op het punt zich te plaatsen voor de Olympische Winterspelen in Salt Lake City, USA (2002).  Luttele maanden na de amputatie stond zij weer op haar snowboard en zeven maanden later was ze Nederlands Kampioen bij de validen! Bibian Mentel komt ons 13 juni alles vertellen over de essentie van creativiteit en mentaliteit om persoonlijke doelstellingen te bereiken. Hiernaast zal zij ons bijpraten  over het interactieve kunstinitiatief Red Bull Art Collective een ware evolutie van het “Cadavre Exquis” concept waarbij elke deelnemer iets toevoegt aan het einde van de vorige artiest.

Red Bull Collective Art

 

Jay Sunsmith
Jay Sunsmith ten slotte is een oude bekende van de Adobe User Group. In 2010 gaf hij op onze meeting Type in Motion een dikke presentatie over zijn werk als typografisch designer. Jay heeft zelf weinig woorden nodig om zichzelf te beschrijven en zijn presentatie aan te kondigen:

A keynote called 'Type Will Tell'.
30 minutes by Jay Sunsmith.
#typewilltell

Jay Sunsmith
Freethinker. Design strategist. Type thug.

 

13 juni wordt dus een dag boordevol creativiteit en inspiratie. Hou je agenda vrij en schrijf je snel in via de knop aan de rechterkant!

Alles op een rijtje
Creative Days - Amsterdam
Datum: donderdag 13 juni 2013
Deuren open: 10.00 uur
Presentaties: 10:30 - 17:00
Toegang: gratis voor Adobe User Group-leden, registratie verplicht
Plaats: Pakhuis de Zwijger, Amsterdam


Creative Days kent de volgende mediapartners:

DigifotoDutch CowboysMacFan

PublishWebdesigner MagazineZoom

Reacties

Leuk, ben erbij!
Ik ben er ook bij!!! Lekker creatief dagje. Heerlijk!
Ben er ook bij
Ik kan waarschijnlijk niet de hele dag aanwezig zijn, is er al iets bekend over het programma?
Let's meet new creativity tools!!
Yay, ik ben er ook bij.
Wij zijn er ook bij! Natuurlijk :)
Ik zie dat ik ingeschreven ben, maar kan in mijn mailbox geen bevestiging vinden. Klopt dat? Moet je iets meenemen ter bevestiging van je inschrijving, of sta je gewoon op een lijst? Alvast bedankt voor de opheldering en tot de 13e
Je ontvangt geen bevestiging, maar staat op de toegangslijst. Tot 13 juni!
Je ontvangt geen bevestiging, maar staat op de toegangslijst. Tot 13 juni!
Klinkt top, count me in!
Crap... vol. Reservelijst dan maar :/
Vol inspiratie programma. Vreselijk veel zin in! Ben erbij! Tot ziens in Amsterdam!
Ik had aangemeld maar ik kan niet. Ik heb nu dus iemand anders blij gemaakt. Veel plezier donderdag!
Lekker laat geregistreerd; sta op de reservelijst...
Ik kan pas om 15 uur. Ik krijg net een mail dat ik elders verwacht word. jammer, probeer wel rond 15 uur d'r te zijn.
ik ben er ook bij
ik ben er ook bij
Waar kan ik ons (2 pers.) opgeven?
Creative Days
Bij Creative Days draait het om creativiteit en expressiviteit
Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam

Programma

10:00  Deuren open
10:30  Opening
10:40  Keynote door Michael Chaize, Rufus Deuchler, Jason Levine
12:00  Pauze
13:30  Rijksmuseum - Sanne Wijbenga & Esther Jong, Fabrique
14:00  Augmented Stage - Eboman | Smadteck
14:30  Pauze
15:00 Type Will Tell - Jay Sunsmith
15:30  It’s all about mentelity - Bibian Mentel: Redbull Collective Art
16:00 Sundays the trailer - Nick Geurds, Intel
16:15  Wrap up door Michael Chaize, Rufus Dreuchler, Jason Levine
16:45  Afsluiting
17:00  Netwerkborrel
18.00  Einde