AUG PRESENTS FITC SNEAK PEEK 2013

Verslag

17 february 2013

Op zondag 17 februari werden 200 Adobe User Group-leden getrakteerd op weer een exclusieve FITC Sneak Peek. Vijf world class sprekers gaven elk in vijftien minuten een voorproefje op wat ze op FITC Amsterdam zouden gaan vertellen.

GMUNKAls eerste ging GMUNK razendsnel door zijn presentatie. Zo kregen we een kijkje in de branding van FITC Amsterdam en de hologrammen die hij ontwikkelde voor de film Tron Legacy. Zachary Lieberman mocht de volgende vijftien minuten vullen met zijn passie voor ‘creative coding’. Hierin presenteerde hij voornamelijk zijn Nike+-project, waarin hij de data van een rondje joggen omzette tot prachtige data visualisaties.

Van het multidisciplinaire productiebedrijf Unit9 was Anrik Bregman naar Amsterdam gekomen. Hij liet ons hele vette making-off-screens zien van het Google Chrome-experiment ‘Find your way to Oz’, dat in samenwerking met Disney is gemaakt. Hierin worden alle grenzen van een online beleving overschreden. Met wolken die zijn geprogrammeerd door een ‘specialist cloud coder’ en een storm die levensecht door je browser knalt.

Find your way to Oz

Irene Pereyra en Anton Repponen sloten namens Fi de avond af met een kijkje in de wereld van Fantasy Interactive. Het jaar 2012 stond voor Fi vooral in het teken van US Today. Ze ontwikkelden voor het online platform een compleet nieuwe user interface- en visueel design. Tijdens de presentatie namen ze ons heel snel mee in het proces en het uiteindelijke eindresultaat. Voordat alle creatievelingen aan de borrel gingen, had Fi nog een leuke verrassing. De CEO van hun nieuwe ‘dream client’ Wacom had nog een speciale videoboodschap aan iedereen in de zaal, heel gaaf!

Anton Repponen en Irene Pereyra van Fi

Met een goed gevoel en gedachtes gevuld met inspirerende projecten, kon iedereen nog even nagenieten van een drankje aan de bar. Graag willen wij namens Adobe User Group alle betrokkenen bedanken en hopelijk zien we jullie op ons volgende event!

De video's van deze meeting komen snel online!

AUG presents FITC Sneak Peek 2013
FITC en de Adobe User Group slaan de handen ineen voor een exclusieve sneak peek van FITC Amsterdam!
Bitterzoet
Spuistraat 2
1012 TS Amsterdam

Programma