Error message

Notice: Undefined index: 0 in aug_theme_flickr_photoset() (line 110 of /var/www/vhosts/adobeusergroup.nl/www/sites/all/themes/aug_theme/template.php).
ADOBE USER GROUP XL 2009: THE SKY IS THE LIMIT

Verslag

3 december 2009

Eindelijk was het zover: na 2 intense maanden voorbereiding lanceerde de Adobe User Group Nederland zijn eerste extra grote event. En XL was het wel, met meer dan 30 sprekers en 40 sessies, verdeeld over 7 zalen kwamen echt alle onderwerpen aan bod. Inspirerende sessies, technische workshops, flash, video, photograpy, mobile, .. alles was aanwezig. Het stijlvolle cultuurcentrum de Meervaart zat die donderdag bomvol met bijna 900 bezoekers. Voor zij die nog twijfelen: #augxl was een succes!
Tijdens de opening keynote werd het bestuur van de Adobe User Group Nederlands nog eens voorgesteld, net als de sponsoren. Daarna kon de fun beginnen met de Adobe keynote, met niemand minder dan Serge Jespers en Jason Levine (Adobe Platform Evangelists). Voor iedereen die niet aanwezig kon zijn op de Adobe Max conferentie eerder dit jaar werden de laatste ontwikkelingen in de Flash-wereld nog eens op een rijtje gezet. Nieuwe releases met onder andere AIR 2, FlashPlayer 10.1 en nieuwe CS5 features (waaronder de mogelijkheid om iPhone applicaties te ontwikkelen) werden het publiek voorgeschoteld. Het begint nu wel zeer duidelijk te worden dat onder invloed van het Open Screen Project, Adobe alles op alles zet om beeld, geluid en interactive experiences via alle mogelijke kanalen tot de eindgebruiker te brengen.

Voor elk wat wils
Wat daarna volgde was een werkelijk indrukwekkende lijst van sprekers, workshops en tal van inspirerende sessies. Iedereen kon vanuit zijn eigen vakgebied de voor hem/haar meest interessante en/of relevante sessies bijwonen. Voor sommige sessies, zoals die van Group94, bleek wel wat weinig tijd voorzien. Dit is iets waar de organisatie volgend jaar zeker rekening mee zal houden. Zelf trokken we op pad om een paar zeer bekende sprekers te vragen waar ze zoal mee bezig zijn de laatste tijd. We spraken onder andere met Dirk Groten (Layar), Paul Reijnierse (De Monsters) , Ralp Hauwert (UnitZeroOne), Serge Jespers (Adobe) en Pascal Leroy (Group94). De interviews zijn ook op deze site geplaatst. Checken die handel!

Social Media werkt!
Een van de dingen die opviel tijdens #augxl was het feit dat dit event zonder problemen uitverkocht was. Een mooie locatie, fantastische line-up en een community sfeer om u tegen te zeggen. Het Adobe User Group-team had dan ook veel aandacht besteed aan marketing en promotie, meer bepaald via populaire internet-kanalen zoals twitter, facebook, linkedin, blogs, alsook via print vakbladen en dergelijke. Bert Hagendoorn, voorzitter Adobe User Group Nederland: 'Onze doelstelling was om minimaal 500 mensen bijeen te krijgen voor het XL event. Desalniettemin was het event de dag ervoor uitverkocht en met bijna 900 bezoekers bereikten de Adobe User Group een veel breder publiek dan verwacht. Dit is grotendeels te danken aan de programmering, en daarnaast het effect van onze social media aanpak via twitter en facebook in combinatie met blogs van vakbladen, sprekers, sponsors, en tal van andere invloedrijke personen. Maar vooral de goede line-up en brede programmering heeft ervoor gezorgd dat niet enkel Flash developers en designers op het event af kwamen. Er was net zoveel ruimte voor mobile, print design, imaging, video en animatie. We zijn iedereen die geholpen heeft bij dit event erg dankbaar voor de inzet. Dit was een mooie eerste editie, we hebben de smaak te pakken en kijken uit naar een volgende editie!'

Drinks for everyone
Na de sessies was er uiteraard tijd voor networking, gratis drank en bitterballen. Iedereen kon naar hartelust een praatje maken met zijn of haar favoriete spreker, mensen van de Adobe User Group, Adobe, en tal van andere sponsors. Iedereen was het er over eens: de eerste editie van #augxl was een schot in de roos. Dit smaakt zeker en vast naar meer! Misschien tot volgend jaar?

Geschreven door Thomas Joos

Andere verslagen op blogs
Jason Levine's blog - http://blogs.adobe.com/jl ... r_group_xl_amsterdam.html
Deke McLelland's blog - http://www.deke.com/content/hoe-gaat-het-deke
LBi Lost Boys blog - http://lbi.lostboys.nl/prikbord/adobe-usergroup-xl
Dutchcowgirls - http://www.dutchcowgirls.nl/events/3052
Belgian Cowboys - http://www.belgiancowboys.be/events/1064
Heefstijl - http://www.heeftstijl.nl/design/verslag-adobe-user-group-xl/
Frank-ly - http://www.frank-ly.nl/vanop-adobe-user-groups-xl
Dutchcowboys - http://www.dutchcowboys.nl/weblog/18474
Bert Hagendoorn’s blog - http://www.berthagendoorn ... s-op-adobe-user-group-xl/

Foto's van het event
Roy del Vechhio - http://www.flickr.com/pho ... 72157622809182225/detail/
Hans Frederiks - http://www.lindalee.nl/augxl/index.html
Ton Frederiks - http://bit.ly/5oNEhu